STEUN ONS
OVER ONS
ORGANISATIE
ORGANISATIE
STEUN DAS & BOOM

Financiële steun


Je kunt Das&Boom helpen met het beschermen van de das in Nederland. De bescherming van dassen in Nederland kost ons veel geld, net als de hulpverlening aan hulpbehoevende dassen. Met het geven van betaalde adviezen aan organisaties en bedrijven kan Das&Boom enige inkomsten verwerven. Das&Boom is echter geen commercieel bedrijf; het belang van de das staat voorop. Daarom kost het beschermen van dassen ons veel meer dan de betaalde adviezen opleveren. Om de das toch de bescherming te kunnen bieden die hij verdient, is Das&Boom voor een groot deel afhankelijk is van vrijwillige bijdragen. Daarom kunnen we jouw financiële ondersteuning goed gebruiken. Voor de verzorging van de opgevangen dassen is Das&Boom afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. Je kunt Das&Boom dus ook helpen als vrijwilliger.

Word donateur

Je kunt Das&Boom steunen door donateur te worden. Je draagt dan met een zelfgekozen bedrag structureel bij aan het werk van de stichting. Ook ontvang je als donateur een leuk welkomstgeschenk.

Klik hier om donateur te worden.

Doe een donatie aan Stichting Das&Boom

Je kunt Das&Boom direct steunen door geld te doneren. Een bijdrage kan eenmalig dan wel periodiek overgemaakt worden op rekeningnummer NL38 INGB 0003 1755 04 ter attentie van Stichting Das&Boom. Elke bijdrage is meer dan welkom. Met jouw bijdrage steun je de structurele inzet van Das&Boom voor de dassenpopulatie in Nederland en de hulp aan individuele dassen in nood.

Je kunt Das&Boom ook steunen door:
Doorlopend donateur te worden
Deelname aan de Vriendenloterij
Das&Boom op te nemen in een testament (neem hiervoor contact op)


Giften aan een goed doel zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Eén van die voorwaarden is dat het goede doel door de Belastingdienst erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Das&Boom heeft die ANBI-status. Een vastgelegde periodieke schenking aan Das&Boom is volledig fiscaal aftrekbaar. Bij een vastgelegde periodieke schenking doneer je voor een periode van minimaal vijf jaar ieder jaar een vast bedrag. Voorheen diende zo'n overeenkomst via een notaris vastgelegd te worden, maar sinds 2014 kan je dit direct regelen met het goede doel - dus zonder tussenkomst van een notaris - via een zogenaamde periodieke schenking via onderhandse overeenkomst.

Hoe werkt een periodieke schenking via onderhandse overeenkomst? Download eerst het formulier 'Overeenkomst periodieke gift aan Das&Boom', print het uit en vul het in. Download vervolgens het formulier 'Betalingsvolmacht periodieke gift aan Das&Boom'. Print ook dit formulier uit en vul het in. Stuur vervolgens van de overeenkomst zowel het exemplaar voor de schenker als dat voor de ontvanger, en van de betalingsvolmacht alleen het exemplaar voor de ontvanger naar:

Stichting Das&Boom
Antwoordnummer 2501
6573 ZX Beek-Ubbergen


Een postzegel is niet nodig! Zodra Das&Boom de formulieren ontvangt zullen wij deze ondertekenen en het exemplaar voor de schenker van de overeenkomst retour sturen. Het exemplaar voor de schenker van de betalingsvolmacht kun je bewaren voor je eigen administratie.

Geld nalaten aan Das&Boom

Wanneer je geld wilt nalaten aan Das&Boom, dan komt jouw bijdrage geheel ten goede aan Das&Boom. Goede doelen met een ANBI-status, zoals Das&Boom, hoeven namelijk geen erfbelasting (vroeger 'successierechten') te betalen. Meer over het nalaten van geld aan goede doelen vind je op de website 'De testamentTest'. De TestamentTest is gemaakt om, op basis van een aantal eenvoudige vragen, snel en eenvoudig duidelijkheid te geven over de eigen situatie en mogelijkheden. Bovendien laat de TestamentTest actief de vele mogelijkheden zien om goede doelen te steunen na overlijden.

VriendenLoterij

Je kunt Das&Boom steunen, bijdragen aan andere goede doelen en een kans maken op een miljoen euro, door deel te nemen aan de VriendenLoterij. Een lot kost 15 euro, waarvan minimaal 40% naar Das&Boom gaat. Er zijn 15 trekkingen per jaar. Wanneer je meespeelt, machtig je de VriendenLoterij om maandelijks het bedrag waarvoor je meespeelt (aantal loten) van je rekening af te schrijven. Deelname aan de loterij is mogelijk vanaf 18 jaar. Je kunt jouw lot op elk gewenst moment schriftelijk opzeggen.

Wanneer je voor Das&Boom mee wilt spelen, moet je Das&Boom selecteren als vereniging die je wilt steunen. Ga hiervoor naar de pagina Steun uw club, vereniging of stichting op de website van de VriendenLoterij. Bij de vraag Welk goed doel wilt u steunen? kies je voor Een club, vereniging of stichting naar keuze en in het scherm dat volgt type je het woord das, druk je op ENTER en klik je vervolgens op Stichting Das en Boom BEEK UBBERGEN. Controleer of er nu staat Ik steun Stichting Das en Boom en zo ja, klik op VOLGENDE STAP en vul daar verder je gegevens in.

Beëindiging van deelname kan via deze pagina op de website van de VriendenLoterij. Of je kunt hier een opzegbrief downloaden.


realisatie:
ORGANISATIE | ADVIES | HULP | JEUGD