STEUN ONS
OVER ONS
ORGANISATIE
ORGANISATIE
STEUN DAS & BOOM

Financiële steun


U kunt Das&Boom helpen met het beschermen van de das in Nederland. De bescherming van dassen in Nederland kost ons veel geld, net als de hulpverlening aan hulpbehoevende dassen. Met het geven van betaalde adviezen aan organisaties en bedrijven kan Das&Boom enige inkomsten verwerven. Das&Boom is echter geen commercieel bedrijf; het belang van de das staat voorop. Daarom kost het beschermen van dassen ons veel meer dan de betaalde adviezen opleveren. Om de das toch de bescherming te kunnen bieden die hij verdient, is Das&Boom voor een groot deel afhankelijk is van vrijwillige bijdragen. Daarom kunnen we jouw financiële ondersteuning goed gebruiken. Voor de verzorging van de opgevangen dassen is Das&Boom afhankelijk van de hulp van vrijwilligers. U kunt Das&Boom dus ook helpen als vrijwilliger.

Word donateur

U kunt Das&Boom steunen door donateur te worden. U draagt dan met een zelfgekozen bedrag structureel bij aan het werk van de stichting. Ook ontvangt u als donateur een leuk welkomstgeschenk.

Klik hier om donateur te worden.

Doe een donatie aan Stichting Das&Boom

U kunt Das&Boom direct steunen door geld te doneren. Een bijdrage kan eenmalig dan wel periodiek overgemaakt worden op rekeningnummer NL38 INGB 0003 1755 04 ter attentie van Stichting Das&Boom. Elke bijdrage is meer dan welkom. Met uw bijdrage steunt u de structurele inzet van Das&Boom voor de dassenpopulatie in Nederland en de hulp aan individuele dassen in nood.

U kunt Das&Boom ook steunen door:
Doorlopend donateur te worden
Deelname aan de Vriendenloterij
Das&Boom op te nemen in een testament (neem hiervoor contact op)

Giften aan een goed doel zijn onder bepaalde voorwaarden aftrekbaar van de belasting. Eén van die voorwaarden is dat het goede doel door de Belastingdienst erkend is als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Das&Boom heeft die ANBI-status. Een vastgelegde periodieke schenking aan Das&Boom is volledig fiscaal aftrekbaar. Bij een vastgelegde periodieke schenking doneer je voor een periode van minimaal vijf jaar ieder jaar een vast bedrag. Voorheen diende zo'n overeenkomst via een notaris vastgelegd te worden, maar sinds 2014 kan je dit direct regelen met het goede doel - dus zonder tussenkomst van een notaris - via een zogenaamde periodieke schenking via onderhandse overeenkomst.

Hoe werkt een periodieke schenking via onderhandse overeenkomst? Download eerst het formulier 'Overeenkomst periodieke gift aan Das&Boom', print het uit en vul het in. Download vervolgens het formulier 'Betalingsvolmacht periodieke gift aan Das&Boom'. Print ook dit formulier uit en vul het in. Stuur vervolgens van de overeenkomst zowel het exemplaar voor de schenker als dat voor de ontvanger, en van de betalingsvolmacht alleen het exemplaar voor de ontvanger naar:

Stichting Das&Boom
Antwoordnummer 2501
6573 ZX Beek-Ubbergen


Een postzegel is niet nodig! Zodra Das&Boom de formulieren ontvangt zullen wij deze ondertekenen en het exemplaar voor de schenker van de overeenkomst retour sturen. Het exemplaar voor de schenker van de betalingsvolmacht kun je bewaren voor je eigen administratie.

Geld nalaten aan Das&Boom

Wanneer u geld wilt nalaten aan Das&Boom, dan komt uw bijdrage geheel ten goede aan Das&Boom. Goede doelen met een ANBI-status, zoals Das&Boom, hoeven namelijk geen erfbelasting (vroeger 'successierechten') te betalen. Meer over het nalaten van geld aan goede doelen vindt u op de website 'De testamentTest'. De TestamentTest is gemaakt om, op basis van een aantal eenvoudige vragen, snel en eenvoudig duidelijkheid te geven over de eigen situatie en mogelijkheden. Bovendien laat de TestamentTest actief de vele mogelijkheden zien om goede doelen te steunen na overlijden.

Webshop

Sinds kort kunt u bij Das&Boom online ecologisch verantwoord geproduceerde T-shirts kopen in alle maten en kleuren, voor mannen, vrouwen, kinderen en zelfs baby's. Als schoon alternatief voor plastic tasjes kunt u ook een duurzaam geproduceerde Bio stoffen Das&Boom-tas kopen, ook in verschillende kleuren. U kunt kiezen uit drie verschillende opdrukken. U kunt direct online uw keuze maken, bekijken, bestellen en makkelijk op verschillende manieren betalen. Mooi voor uzelf of om cadeau te doen. Met de aankoop steunt u Das&Boom in haar strijd voor het behoud van de das in Nederland, helaas tegenwoordig weer hard nodig.

Vriendenloterij

U kunt Das&Boom steunen, bijdragen aan andere goede doelen en een kans maken op een miljoen, door deel te nemen aan de Vriendenloterij. Een lot kost €11 per maand, waarvan de helft naar Das&Boom gaat. Wanneer u meespeelt, machtigt u de Vriendenloterij om maandelijks het bedrag waarvoor u meespeelt (aantal loten) van uw rekening af te schrijven. Deelname aan de loterij is mogelijk vanaf 18 jaar. Er zijn 14 trekkingen per jaar. U kunt uw lot op elk gewenst moment schriftelijk opzeggen. Wanneer u voor Das&Boom mee wilt spelen, moet u Das&Boom selecteren als vereniging die u wilt steunen.

Ga hiervoor naar de website van de Sponsorloterij en ga achtereenvolgens naar "clubs", "speel mee voor eigen club", "lot kopen en uw club steunen" en "ik speel mee voor mijn favoriete club of vereniging". Vul hier in:
1. stichting Das&Boom
2. Beek-Ubbergen
3. welzijn > natuur en milieu
Klik op "steun", "ga verder" en vul uw gegevens in.

Beëindiging van deelname kan uitsluitend schriftelijk (per brief of fax, voorzien van een handtekening van de deelnemer) geschieden; onder intrekking van de door hem eerder verstrekte machtiging en onder vermelding van zijn lotnummer (punt 7. reglement vriendenloterij). U kunt hier een opzegbrief downloaden.


realisatie:
ORGANISATIE | ADVIES | HULP | JEUGD