STEUN ONS
OVER ONS
ORGANISATIE
ORGANISATIE
STEUN DAS & BOOM

Word vrijwilliger


Das&Boom zoekt regelmatig nieuwe vrijwilligers voor de dagelijkse verzorging van opgevangen dassen, het ophalen en uitzetten van dassen en de coördinatie van de hulp aan dassen.

Ons profiel

Das&Boom heeft zich jarenlang ingezet voor de bescherming van de das en zijn leefgebied. Daardoor gaat het nu een stuk beter met de das. Jaarlijks vallen er vele slachtoffers, veelal door het verkeer. Das&Boom wil die dassen, daar waar mogelijk en zinvol, een tweede kans bieden. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

Jouw profiel

Je bent betrokken bij in het wild levende dieren en wil helpen wanneer deze door menselijk toedoen in de problemen komen
Je realiseert je dat deze in het wild levende dieren een andere behandeling vragen dan huisdieren en vindt, net als Das&Boom dat de overlevingskansen van het dier in de natuur centraal staan
Je hebt op een doordeweekse dag regelmatig een dagdeel over voor de verzorging van hulpbehoevende dassen, of...
Je hebt in het weekend één maal in de maand een dagdeel over voor de verzorging van de dassen

Vrijwilligerswerk bij Das&Boom in de praktijk

Momenteel werken er circa 25 vrijwilligers mee aan de dagelijkse verzorging van de opgevangen dassen bij Das&Boom. Vrijwilligers werken meestal vanaf 10.00 tot 11.30/14.00, afhankelijk van het aantal opgenomen dassen. Zeker in het begin, maar vaak ook vaak daarna werk je met zijn tweeën. Vrijwilligers voor het weekend werken alleen, omdat Das&Boom dan verder gesloten is. Daarvoor moet je dus wat langer meegedraaid hebben. Vrijwilligers werken veelal éénmaal per week. Maandelijks kun je je voorkeursdata doorgeven, waarna je één à twee weken voor het begin van een nieuwe maand je rooster toegezonden krijgt. Je kunt ook mee met het uitzetten van de dassen. Dat is natuurlijk extra leuk als je ook betrokken bent geweest bij het ophalen en de verzorging in het opvangcentrum. Er zijn mogelijkheden voor een reiskosten vergoeding.


Hierboven zie je een video van de verzorging van de dassen in de kunstburcht bij Das&Boom. Naast hun dagelijkse portie hondenbrokken verstoppen we allerlei soorten fruit in hun buitenren, om ze lekker actief te houden. Ze zijn soms wel een uur bezig om alles te pakken te krijgen en op te graven. Lijkt het je wat, neem dan even telefonisch contact op of stuur een emailtje. Je kan ook kijken bij de vrijwilligerscentrale Nijmegen.


realisatie:
ORGANISATIE | ADVIES | HULP | JEUGD